Amennyiben egy igazságügyi szakértő által készített ingatlan-értékbecslés segítségére lehet, akkor Ön most jó helyen jár!

Mivel konkrétan nem ismerem az Ön látogatásának célját, ezért csak általánosságban tudok ide írni néhány gondolatot. Kérem, szíveskedjen őket átolvasni, és amennyiben egy kicsit is úgy véli, hogy a segítségére lehetek, akkor a részletek tisztázása érdekében haladéktalanul vegye fel velem a kapcsolatot.

Szélesebb körű szakmai végzettségeim (építőipari igazságügyi szakmérnök, költségszakértő, építési műszaki ellenőr) ellenére a hatályos jogszabályok értelmében igazságügyi szakértői jogosultságom kizárólag ingatlan-értékbecslési szakterületre terjed ki. Ezen belül is csak telkek, lakások és felépítményes ingatlanok (családi házak, ipari telephelyek, üzlethelyiségek, szállodák, üdülők stb.) jelenlegi és múltbéli értékének meghatározására vagyok jogosult.

Amennyiben a feladat részben termőföld vagy erdő értékének meghatározására irányul, akkor ilyen ingatlanok értékelésére jogosultsággal rendelkező igazságügyi szakértő kollégákat a feladatba be tudok vonni.

Korábbi tapasztalataim

A legnagyobb gyakorlati tapasztalatokkal lakóingatlanok értékelésében rendelkezem, ennek alapvetően az az oka, hogy az ilyen típusú ingatlanokból van a legtöbb az országban és a különféle jogi eljárások is ezeket érintik leginkább. A szakmai gyakorlatomban természetesen előfordultak már más típusú ingatlanok, pl. ipari telephelyek, raktárak, befejezetlen építési beruházások is.

Magán megbízás alapján készítettem már ingatlan-értékbecslést (magán szakvéleményt) pályázatokhoz, peres eljárásokhoz és peren kívüli (pert elkerülendő, pert megelőző) tárgyalásokhoz is. Mert pereskedni hosszadalmas és költséges!

Ezért érdemes keresni

Magán megbízás esetén is mindent elkövetek annak érdekében, hogy szakvéleményem aggálymentes, független és védhető legyen. Ez nálam alapelv! Az általam készített szakvélemények jól dokumentáltak, azokban az alkalmazott módszertan és a számítások menete részletesen leírt, ezért azok az érintettek részéről is visszaellenőrizhetők. A szakvéleményben a felhasznált adatok forrása szintén visszaellenőrizhető módon megadott.

Az értékbecsléseket a hazai és a nemzetközi gyakorlatban jelenleg általánosan elfogadott szakmai irányelvek, hatályos szabványok és jogszabályok figyelembevételével készítem.

Így keressen bizalommal

Amennyiben további információkra van szüksége, akkor szíveskedjen elolvasni a Gyakori kérdések menüpontot is. Ha egy kicsit is úgy véli, hogy a segítségére lehetek, akkor napközben szíveskedjen felhívni a 06 20 292-6301 telefonszámon, vagy bármikor írhat nekem a tothj@hazavato.hu e-mail címre. Most azonnal is üzenhet nekem az alábbi űrlap kitöltésével. Írásos megkeresésére 24 órán belül reagálni fogok.

Itt küldjön üzenetet: