Szélesebb körű szakmai végzettségeim (építőipari igazságügyi szakmérnök, költségszakértő, építési műszaki ellenőr) ellenére a hatályos jogszabályok értelmében igazságügyi szakértői jogosultságom kizárólag ingatlan-értékbecslési szakterületre terjed ki.

Ezen belül is csak telkek, lakások és felépítményes ingatlanok (családi házak, ipari telephelyek, üzlethelyiségek, szállodák, üdülők stb.) jelenlegi és múltbéli értékének meghatározására vagyok jogosult.

Amennyiben a feladat részben termőföld vagy erdő értékének meghatározására irányul, akkor ilyen ingatlanok értékelésére jogosultsággal rendelkező igazságügyi szakértő kollégákat az Ön engedélyével a feladatba be tudok vonni. Építési költségekre vonatkozó szakkérdések problémásak lehetnek, ezeknél ugyanis felmerülhet a túlterjeszkedés gyanúja. (Megjegyzem, hogy van olyan ingatlan-értékbecslési módszer, amikor kimondottan építési költségek alapján végezzük el a számításokat, tehát ott fel sem merülhet ez a kérdés.)

Korábbi tapasztalataim

A legnagyobb gyakorlati tapasztalatokkal lakóingatlanok értékelésében rendelkezem, ennek alapvetően az az oka, hogy az ilyen típusú ingatlanokból van a legtöbb az országban és a különféle jogi eljárások is ezeket érintik leginkább. Az általam készített értékbecslések, illetve szakvélemények eddig többnyire banki hitelfolyósításokhoz, illetve végrehajtási eljárásokhoz kapcsolódtak.

A szakmai gyakorlatomban természetesen előfordultak már más típusú ingatlanok (ipari telephelyek, raktárak, befejezetlen építési beruházások) is, illetve peres eljárásokhoz kapcsolódóan is készítettem már szakvéleményeket (pl. vagyonmegosztási perek).

Ezért érdemes keresni

Minden tőlem elvárhatót megteszek annak érdekében, hogy szakvéleményem aggálymentes legyen és ténylegesen segítse az Ön munkáját. Az általam készített szakvélemények jól dokumentáltak, az alkalmazott módszertan és a számítások menete részletesen leírt, ezért azok az érintettek részéről is egyszerűen visszaellenőrizhetők. A szakvéleményben a felhasznált adatok forrása szintén visszaellenőrizhető módon dokumentált.

Az értékbecsléseket a hazai és a nemzetközi gyakorlatban jelenleg általánosan elfogadott szakmai irányelvek, hatályos szabványok és jogszabályok figyelembevételével készítem.

A hatályos jogszabályok értelmében a szakértői óradíjat már nem kell az Igazságügyi Minisztérium részére bejelenteni.

Tájékoztatásul közlöm, hogy a 3/1986. IM rendelet szerint készített díj- és költségjegyzékben 6.000 Ft-os óradíjjal szoktam számolni. Vállalkozásom ÁFA tekintetében alanyi adómentes, tehát az így számolt összegre ÁFA nem rakódik rá.

Az igazságügyi szakértői névjegyzékben én a 010467 nyilvántartási számon, a Házavató Kft. pedig a 010469 nyilvántartási számon szerepel.

Így keressen bizalommal

Megtisztelő kirendelését a 2360 Gyál, Pf.: 26. postacímre szíveskedjen küldeni.

Amennyiben az esetleges kirendelést megelőzően kérdést kíván hozzám intézni, akkor azt napközben a 06 (20) 292-6301 telefonszámon, vagy bármikor a tothj@hazavato.hu e-mail címen, vagy az alábbi űrlap azonnali kitöltésével teheti meg.
Írásos megkeresésére 24 órán belül reagálni fogok.

Itt küldjön üzenetet: