Mit jelent a „felülvizsgálat alatt” bejegyzés a tulajdoni lapon?

Mostanában a tulajdoni lapokon az ingatlan címe után gyakran lehet olvasni azt a megjegyzést, hogy „felülvizsgálat alatt”. De mit akarnak ezzel nekünk jelezni? Nem azt, amire elsőként gondol az ember. És a Központi Címregiszterről (KCR) hallott már? Neeem? Akkor Önnek ajánlom ezt a cikket.

Büszke vagyok a szakvéleményeimre!

Igen, valóban büszke vagyok! Hogy miért? Kiderül ebből a rövidke írásomból.

A világ első igazságügyi szakértője

Találtam egy nagyon jó kis rajzfilmet a „világ első igazságügyi szakértőjéről”. Persze, senki sem így gondol rá, ezt a jelzőt én adtam neki. Vajon ki lehet ő?

Pereskedés helyett igazságügyi szakértő?

Igen, bizonyos élethelyzetekben ez is jelenthet megoldást. Ebben az esettanulmányban egy olyan kacifántos történetet mesélek el, amikor a pénzügyi vitában álló, de megegyezésre törekvő felek egy hosszú és költséges pereskedés helyett közösen az én segítségemet kérték a megállapodásuk kidolgozásához.

Pereket döntenek el az igazságügyi szakértők

A címben megfogalmazott gondolat nem tőlem, hanem Dr. Trócsányi László igazságügyi minisztertől származik. Ezt a gondolatot persze jelképesen kell értelmezni, mert a különféle ítéletek meghozatala, a döntés természetesen a bíróságok kötelezettsége és felelőssége.

Tudomány vagy egyszerű hasraütés az értékbecslés?

Egy táblázatokkal, grafikonokkal, képletekkel és szakmai zsargonokkal teletűzdelt szakvéleményt összevetve egy 2-3 oldalas ingatlan-értékbecsléssel felmerül a kérdés, hogy az értékbecslés egy olyan tudományág-e, amelyet csak kevesen képesek megérteni, vagy különösebb ismereteket nem igénylő tippelgetésről van szó csupán?